jueves, 11 de junio de 2009

Discman


Discman fue el nombre comercial dado al primer reproductor de CD portátil de Sony, el D-50, que fue el primero en llegar al mercado en 1984, y que sería adoptado por toda la línea de reproductores de CD portátiles de Sony. En Japón, todos los productos Discman se denominan CD Walkman, nombre adoptado en el resto del mundo en 2000 junto con un nuevo logotipo de Walkman. El primer discman, el D-50, fue lanzado en noviembre de 1984, en el segundo aniversario de la primera producción en masa del CD. Aunque tenía apenas el doble de grosor que un estuche de CD, la unidad ofrecía las mismas funcionalidades que el CDP-101, salvo por el control remoto y la función de repetición, costando aproximadamente la mitad. La unidad atrajo con éxito el interés del público por los CDs, aumentado su popularidad, y en un año y medio el D-50 se hizo rentable. Articla de Rubén Pedrosa Bielsa

miércoles, 10 de junio de 2009

CD


Un CD-ROM (Compact Disc - Read-Only Memory –Disc Compacte - Memòria de Només-Lectura–) és un disc compacte utilitzat per a emmagatzemar informació, que es pot llegir en un ordinador amb un lector de CD. És un suport de només-lectura, és a dir, ve gravat de fàbrica i no es pot reescriure. La informació hi està emmagatzemada formant una espiral des del centre fins a l'extrem exterior. El 1985 Sony i Philips van establir l'estàndard usat pels CD-ROMs en el llibre Groc.

Els lectors de CD han estat un equipament estàndard dels ordinadors personals durant anys. Actualment estan essent substituïts per els lectors i gravadors de DVD. Tot i això el CD-ROM encara és el suport més utilitzat per la distribució de programari comercial.

Les diferències entre el format del disc compacte d'àudio i el CD-ROM fan que, generalment, els lectors destinats a reproduir discos d'àudio no siguin capaços d'entendre els discos CD-ROM. D'altra banda els lectors de CD equipats en els ordinadors sí que poden llegir els discos d'àudio. Existeix la possibilitat de combinar en un mateix disc tant dades com àudio. ARTICLE: ISAAC RICO.

martes, 9 de junio de 2009

La Play Station


La Play Station va ser llançada a la venda el 3 de desembre de 1994 al Japó i el 26 de septembre de 1995 als EUA.

La consola Play Station va néixer després de la ruptura de l'acord de Sony amb Nintendo. L'acord consistia que Sony desenvoluparia el CD-ROM per a la nova SNES Play Station de Nintendo, amb el qual es pretenia dotar de mayors capacitats multimèdia a la nova conosola de Nintendo, de la mateixa manera que Sony va col·laborar anteriorment en el desenvolupament de SNES, fabricant el seu xip de so, que permetia buit canals simultanis amb qualitat PCM, quedant molt per sobre se la competencia. Tan mateix, Nintendo també va encarregar aquest projecte a Philips, el que va provocar que,en descobrir Sony el joc a dos bandes de Nintendo, comencés a fabricar jocs per la competència. Això i el poc èxit de les conosoles que aquell moment van incorporar el CD, va provocar que Nintendo cancellés el projecte.

A Sony no li va semblar encertatda la determinació de Nintendo i, gràcies a la experiència adquirida, va llançar pel seu compte la seva pròpia consola, la Play Station.
Article de Miriam Cuevas.

El Telescopi espacial Hubble


El Telescopi espacial Hubble és un telescopi robòtic localitzat en les vores exteriors de l'atmosfera, en òrbita circular al voltant de la Terra a 593 km sobre el nivell del mar, amb un període orbital entre 96 i 97 min. Denominat d'aquesta forma en honor de Edwin Hubble, va ser posat en òrbita el 24 d'abril de 1990 com un projecte conjunt de la NASA i de l'AQUESTA inaugurant el programa de Grans Observatoris. El telescopi pot obtenir imatges amb una resolució òptica major de 0,1 segons d'arc. L'avantatge de disposar d'un telescopi més enllà de l'atmosfera radica, principalment, que d'aquesta manera es poden eliminar els efectes de la turbulència atmosfèrica, sent possible arribar a el límit de difracció com resolució òptica de l'instrument.

Article de Beatriz González.

Els audífons amb supressió de soroll 1988


Els audífons amb supressió de soroll és un producte sanitari casi imprescindibles per a la gent que es distreu amb molta facilitat, bloquejen els sorolls mediambientals. La seva història és la següent: En un vol a Europa, Amar Bose, el bilionari fundador de la firma Bose d'equip d'audio, estava tan decepcionat del funcionament d'un parell d'audífons comuns, que va invintar uns que podien generar ones que neutralitzaran els sorolls medioambientals.
Tots els audífons tenen dues parts:
-Micròfon: Capta el so i el transforma en senyals elèctriques.
-Amplificador: Augmenta el volum de les senyals rebudes i les envia a l'orella a través del motlle.
Article de Daniel Navarro

Macintosh 1984


Macintosh (abreviat Mac) és el nom amb el que actualment ens referim a qualsevol ordinador personal. El Macintosh 128K va ser llançat el 24 de gener de 1984. Va ser el primer ordinador personal comercialitzat. La línia de producció de Macs a l' actualitat, canvia des del bàsic Mac mini escritori fins els servidors de rang mitjà, com Xserve. El sistemes Mac tenen com a objectiu principal l ' educació i la creativitat profesional. La producció està basada en un model

d' integració vertical en els que Apple proporciona tots els aspectes del seu harward, permet el funcionament d' altres sistemes operatius. Els primers Macintosh estaven basats en els microprocesadors de la família Motorola MC68000, de tecnologia CISC.


Article de Miriam Finez.