miércoles, 10 de junio de 2009

CD


Un CD-ROM (Compact Disc - Read-Only Memory –Disc Compacte - Memòria de Només-Lectura–) és un disc compacte utilitzat per a emmagatzemar informació, que es pot llegir en un ordinador amb un lector de CD. És un suport de només-lectura, és a dir, ve gravat de fàbrica i no es pot reescriure. La informació hi està emmagatzemada formant una espiral des del centre fins a l'extrem exterior. El 1985 Sony i Philips van establir l'estàndard usat pels CD-ROMs en el llibre Groc.

Els lectors de CD han estat un equipament estàndard dels ordinadors personals durant anys. Actualment estan essent substituïts per els lectors i gravadors de DVD. Tot i això el CD-ROM encara és el suport més utilitzat per la distribució de programari comercial.

Les diferències entre el format del disc compacte d'àudio i el CD-ROM fan que, generalment, els lectors destinats a reproduir discos d'àudio no siguin capaços d'entendre els discos CD-ROM. D'altra banda els lectors de CD equipats en els ordinadors sí que poden llegir els discos d'àudio. Existeix la possibilitat de combinar en un mateix disc tant dades com àudio. ARTICLE: ISAAC RICO.

No hay comentarios:

Publicar un comentario